Szenvedélyből hivatás!

Randira hívtak Valentin-napkor, de mit vegyek fel?

Randira hívtak Valentin-napkor, de mit vegyek fel?

2019. február 12.

photo-1457039948203-bf07b2c75940.jpg

Az interjú sorozatunkat, amelyet Lánczos Benkő Tímea Stylisttal indítottunk nagyon élvezem, így már alig vártam, hogy a következő témánkat járjuk körbe, amely minden nőt érinthet kortól és hivatástól függetlenül. Ez pedig nem más, mint a „randim lesz, de nincsen egy ruhám sem, amit felvegyek” kérdése.

Azt szoktam tanácsolni, hogy amennyiben meglepetés  randevúról van szó, akkor az úriembert kérdezzük meg a pontos dress code –ról, kérjük meg, hogy valahogyan írja körbe a ruházatot, amit viselnünk kellene, hiszen lehet, hogy egy túrát tervez, vagy több órás városnézést, ilyenkor pedig nem annyira praktikus a magassarkú cipő. Ezen felül rengeteg kérdés felmerülhet bennünk a ruhaválasztással kapcsolatban, azonban a legfontosabb, hogy önazonosak maradjunk, és ne feszengjünk a ruhánkban.

Zs.T.: Timi, mi a véleményed, amennyiben álmaik lovagja a hölgyeket elhívja randira, akkor azonnal rohanjanak új ruhát vásárolni, vagy  inkább nézzenek szét a gardróbjukban?

LBT.: Bár nem vagyok a halmozás híve, de ilyenkor azt hiszem, hogy még én is elindulnék pár új ruhadarab beszerzéséért. Ami nagyon fontos, ha új darabot vásárolunk, hogy az igazán kényelmes legyen. A legrosszabb - főleg egy randin - hogy ha a szoknya felcsúszik, a harisnya le, vagy bármi olyan szituáció adódik, amikor az öltözékünk miatt feszengenünk kell.

Zs.T.: Amennyiben a párosításban gondolkodunk a saját gardróbunkból, akkor melyek lehetnek a nyerő kombinációk? Illik farmerben menni?

LBT.: Szerintem a farmer teljesen jó választás lehet, persze nem színházba. De egy moziba, vagy vacsorázni tökéletesen megfelel. Egy csinos blúzzal, vagy a megfelelő blézerrel és egy magassarkúval igazán kellemes lehet a megjelenésünk. Egyéb variáción belül rengeteg mindenben gondolkodhatunk. Egy jó ruha, egy fehér ing, egy most nagyon divatos kockás nadrág. A lehetőségek száma végtelen.

1.jpg 

Zs.T.: Az előző interjúnkban (https://bit.ly/2EGzzgm) beszéltünk arról, hogy különböző alkatokhoz milyen ruhák passzolnak, ezt  meg tudjátok nézni, ha érdekel Benneteket. Az viszont rengeteg hölgyet foglalkoztat, hogy ilyen téli időben mégis mit vegyenek fel, és ha kabátot kell viselni az időjárás miatt, akkor ezt a ruhadarabot hogyan tudják feldobni?

LBT.: Hiszem hogy egy szép harisnya nem csak hogy mutatós, de melegebb is mint egy farmer. Ma már egy jó pulcsi ruha, vagy egy jól megválasztott bőr szoknya is remek választás lehet ebben az időben, akár egy kötött pulcsival kiegészítve. De ugyanígy egy derékban kötött nadrág egy lovagló csizmával szintén örök klasszikusnak számít. Egy kabátot pedig sokféleképpen feldobhatunk. Mindig mondom, hogy egy szőrmegallért a végtelenségig lehet variálni, persze egy új sál is rengeteget tud lendíteni egy kabáton. A kitűző is egy olyan megoldás lehet, ami szuper friss és modern külalakot tud adni. A mostanában divatos övtáskák is szépen mutatnak egy szövetkabáton megkötve, persze ez lehet egy sima bőr öv is, mely megint csak más megjelenést ad, mint a megszokott.

 

Zs.T.:  Mit viseljünk, ha vacsorázni hívnak minket, ha kávézni, vagy moziba esetleg múzeumba? 

LBT.: Kicsit talán azért nehéz erre válaszolni, mert ahány ház annyi szokás, és egyéniség. Nagyon fontos hogy önazonosak legyünk, főleg egy randi alkalmával. Elkerülhetetlen hogy a hangulatunk ne befolyásolja öltözékünket, de ugyanígy a ruhánk is vissza fog hatni ránk. Egy magassarkúban én például sokkal szebben tartom magam, egyből visszahat rám a választott darab. Ezeket a szempontokat is fontos szem előtt tartani, ha a legmegfelelőbb öltözékben gondolkodunk. Lehet ez egy csinos, jól szabott nadrág, akár egy ceruza szoknya egy vékony, csinos pulcsival, akár egy mintás midi vagy hosszú ruha egy bokacsizmával. Azt gondolom, ma már annyi stílus megtalálható egy szezonon belül is, hogy bőven tudunk kedvünkre válogatni. Persze sokszor pont ez okozza a problémát.

 

Zs.T. A randevúk esetében is van valamilyen tuti ruhakombináció? Mint az estélyeknél az a bizonyos is fekete ruha?

LBT.: Szerintem egy randi alkalmával ilyet nehezen tudunk felmutatni. Hiszen függ az eseménytől, az évszaktól. Persze egy fekete nadrág, fehér ing kombinációval nehezen tudunk mellé lőni. Ebben talán az a jó, hogy rengeteg stílusban meg tud mutatkozni.

 

Zs.T.: A fenti kérdések inkább az első randira vonatkoztak a Nagy Ő-vel, de mit tegyünk, ha ez már a második, vagy harmadik randink, lehetünk picit merészebbek? Jobban hangsúlyozzuk a nőiességünket? 

LBT.: Természetesen igen. Bár nálam a nőiesség nem egy mélyen dekoltált ruhánál, vagy egy magassarkúnál kezdődik. Én ugyanolyan nőnek érzem magam egy balerinában is. Szóval a merészséget inkább arra kamatoztassuk, hogy merjünk úgy igazán NŐK lenni. Ne csak kívül, de belül is. A mai nő annyira megerősödött már a sok szerepe miatt, hogy azt veszem észre elfelejtünk igazán érzékenyek, törékenyek lenni. Ezt merjük egyre inkább megmutatni, amit a megfelelő öltözékkel alátámaszthatunk.  Itt pedig csak az örök klasszikusokhoz tudok visszanyúlni, egy szőrméhez, egy csipkéhez, egy gyöngysorhoz, na és persze egy pár kesztyűhöz. Ne gondoljuk, hogy ezeket csak régi elgondolásban viselhetjük. Vegyünk fel egy farmert egy csipke felsővel, vagy egy bőrnadrágot egy szőrme mellénnyel. Találjunk meg az igazán nekünk való darabokat.

 

Zs.T.:  Táska, de milyen? Nyilván nem szeretnénk egy „bőrönddel” érkezni, amit az egész időtöltés alatt cipelünk, azonban a boríték táskában lehet, hogy a rúzsunk és a dolgaink nem férnek el, milyen átmenetet javasolsz? 

LBT.: Azt hiszem én mindenképpen egy olyan táskát vinnék, ami szintén a kényelmemet szolgálja. Főleg télen. Amit többféleképpen is meg tudok fogni, amit keresztbe tudok dobni a vállamon. Méretben egy közepes méretű táskára gondoljunk.

Zs.T.: Melyek azok a cipő típusok, melyek csinosak, azonban alkalmasak a hosszabb sétára, de mégsem egyszerű sportcipők?

LBT.: Egy lovaglócsizma, vagy egy megfelelő bokacsizma is szuper megoldás lehet. Ha nagyon hideg van, akkor inkább a magasszárú csizmákat preferáljuk.

Zs.T.: A végére azt kérdezném, hogy van olyan, amit szerinted mindenképpen kerüljenek a hölgyek?

LBT.: Én annyit tudok tanácsolni, hogy a Férfiak tényleg sokkal egyszerűbben gondolkodnak mint mi. A kevesebb több elvet képviselik, persze nem szoknyahosszban. Ne akarjunk nagyot mutatni, inkább legyünk visszafogottan elegánsak és nőiesek.

 

 

Képek forrása: Pinterest, Unsplash

#szenvedélybőlhivatás

süti beállítások módosítása