Szenvedélyből hivatás!

Miért nem sikerül betartani az új évi fogadalmakat és hogyan érd el, hogy idén végre elérd a céljaidat.

Miért nem sikerül betartani az új évi fogadalmakat és hogyan érd el, hogy idén végre elérd a céljaidat.

2020. január 02.

photo-1469564104555-19d9cf02b407.jpg

Merj nagyot álmodni, változtass az életeden és gondolkodj nagyban! Amikor elérkezik az új év, akkor ilyen és ehhez hasonló terveink vannak. Nézzük végig, hogy amennyiben így gondolkozol miért nem fognak az álmaid, terveid és vágyaid az idén sem sikerülni. A lelkesedésünk kitart januárig és tavasszal már a madárcsicsergős hajnalokon belenyugodva a rendezvények kínálta sokaságba rájövünk, hogy az első negyedévünk sem igazán különbözött a tavalyi évtől.

 Vegyük sorra a leginkább népszerű fogadalmakat:

"Az idén lefogyok és visszanyerem az ifjú kori karcsú alakom."

Hol a hiba a kijelentésben és mit tehetünk, hogy elérjük a vágyott célt? Lehet, hogy hozott a Jézuska egy kondibérletet, vagy pedig hozott egy új futócipőt, vagy bármit, ami az mozgásra ösztökélne. Ezzel azonban még igen keveset tudunk tenni annak érdekében, hogy hosszú távon az életünk része legyen a mozgás.

Érzed ugye a frusztrációt abban, hogy a  lusta éveid után mától te leszel a „Jani” a teremben. Joggal kérdezheted, hogy akkor hogyan is érd el az álmaidat. Az első és a legfontosabb, hogy cselekvéssel, tehát valamit mindenképpen el kell kezdenünk, azonban apró lépésekben. Ez lesz a kulcsa minden egyes vágyadnak, a tudatos tervezés és a kisebb lépték. Azt nézd meg, hogy az étrendeden hogyan tudsz úgy változtatni, hogy az egészségesebb legyen és néhány dolgot cserélj ki rajta. A mozgást otthon is elkezdheted akár 20 perces edzésprogrammal az interneten rengeteg videó található. A lényeg a szokás elsajátítása, majd közel 3 hét után érezni fogod, hogy többre van szükséged. Ekkor kezdhetsz már járni a konditermembe, csoportos órákra, kereshetsz edzőt, aki végig kísér a nehéz pillanatokban és osztozik az örömödben, tudatosabbá teheted az étrended is. Amint lesznek kisebb sikerélményeid motiválni fognak a következő lépésre. Elérhető célok, ez legyen a mantrád 2020-ban! Ne azzal idegesítsd magad, hogy pörgeted az Instagram-ot és közben a régi képeidet és feneked nézegeted. Azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy a jelenlegi alakomból hogyan hozhatom ki a maximumot? Ezzel máris változni fog a hozzáállásod!

 "Kilépek a munkahelyemről és vállalkozni fogok."

Ettől a kijelentéstől eleve óva intenélek, mert tudatos tervezés nélkül nem olyan jó kilépni a semmibe és senki sem mondja el neked, hogy mennyire kemény a vállalkozói „backstage”. Amennyiben vállalkozni szeretnél, úgy fontos lenne először egy szakértő felkeresése, akivel meg tudod állapítani, hogy egyáltalán neked való-e a vállalkozói lét. Vagy pedig a munkahely váltás  mellett tedd le inkább a voksod. Lehet, hogy környezetváltozásra van szükséged vagy arra, hogy a fix állásod mellett felépítsd a vállalkozásod és előkészítsd a kezdő lépéseket. Ezzel kevesebbet kockáztatsz, azonban a pénz és a szabad időbeosztás nem lehet elegendő motivátor az önállósodáshoz. Amennyiben a végére jársz az álmaidnak, megtervezed és apró lépésekben haladsz a célod felé úgy minimális ráfordítással, teljes nyugalommal és kristálytiszta tervvel foghatsz bele a váltásba. Hidd el, hogy sokkal sikeresebb lesz az összes irányod.  A szenvedély az amit éppen keresel és ez megtalálható egy új munkahelyen, egy új szakma elsajátításánál vagy  akár egy önálló vállalkozásban is.

"Elhagyom a párom és új életet kezdek."

Ez is nagyon jól hangzik, azonban a célkitűzésed a végével kezded és nem pedig az odáig vezető úttal. Így végiggondolni, hogy holnaptól összepakolsz, mert 2020 van és új év, eléggé nyomasztó lehet. Menj végig inkább az alábbi pontokon, valóban el szeretnéd hagyni? Már semmi esélye ennek a kapcsolatnak, vagy pedig változásra lenne szükséged a kapcsolatodon belül? Megbeszélted ezt a pároddal nyugodtan, nem pedig veszekedések közepette? Te miben tudsz változni, változtatni hogy elérd az álom kapcsolatod. Adjatok egy esélyt a párterápiának, lehet, hogy arra fogtok rájönni, hogy együtt nem szeretnétek folytatni, azonban nyugodtan, felnőttes énből és nem gyermeki dacból különválni sokkal jobb érzés lesz hidd el.

"Szinglik kedvenc fogadalma: esküvő, baba."

Természetesen nem lebeszélni szeretnélek, azonban erre most már kevesebb, mint 365 napod lesz, hogy gyorsan hátba verj valakit, akivel kiderüljön, hogy minden tökéletes, összeköltözzetek, megkérje a kezed és gyorsan meg is szülessen a baba. Kívánom, hogy az összes álmod teljesüljön, azonban, ha már közeledsz a negyvenhez, vagy már el is múltál és az utóbbi években ez olyan hirtelen nem történt meg, akkor ideje stratégiát váltanod. Kezd apró lépésekkel ezt is. Szerintem az ismerkedés mindenkinek menni fog, inkább azt nézd meg, hogy Te hogyan változtass az életeden. Amennyiben nem tetted ideje önismereti munkába kezdeni, azonban, ha az éveid azzal teltek, hogy nyitottál a spiritualitás irányába, és még mindig nem hozta el a várva várt változást, akkor gyorsan hagyd el az önkorlátozó hiedelmeidet és szabadítsd fel önmagad. Tervezd meg, hogy milyen programokon fogsz részt venni, milyen utazást vállalsz be idén, akár egyedül is. Melyik edzőterembe fogsz járni, ahol nem csak nők, vagy kizárólag férfiak vannak. Milyen az érdeklődési köröd és ahhoz kapcsolódóan milyen programokat lehet elérni. Néha autó helyett menj gyalog, vagy tömegközlekedéssel, járj nyitott szemmel és felejtsd el a berögzült elvárásaidat. A rideg „svéd” külső is takarhat érző latin szívet és a „latin lover” is lehet érzéketlen és rideg. Találd meg igazi önmagad, és rád talál az igazi is! Fogj össze a szingli barátaiddal, vagy pedig szerezz újat, sokkal könnyebb úgy programot szervezni, hogy azonosak a "problémáitok" és az érdeklődési köreitek. 

Az új évi fogadalmak rendre megbuknak és ez 2020-ban sem lesz másképpen, ha nem engeded el a nagy víziókat és nem apró lépésekkel haladsz a céljaid felé. Legyen ez akármi, amit nem is említettem fentebb, akkor is használd a módszerem és éld végre azt az életet, amit igazán szeretnél.

 

#szenvedélybőlhivatás

 

süti beállítások módosítása