Szenvedélyből hivatás!

Tuti smink 8 perc alatt?

Tuti smink 8 perc alatt?

Nem lehetetlen!

2018. november 26.

ruzs.jpg

"On a bad day, there is always Lipstick."

A Rúzs&Munka praxisépítés kurzust kimondottan nőknek dolgoztam ki, amely figyelembe veszi a család, és a hivatásunk közötti egyensúlyt, hatékony időgazdálkodást tanít, és egy működő, bombabiztos stratégiát ad a kezedbe. A blogon ehhez indult egy rovat, ahol a munkán kívül a nőket foglalkoztató dolgokat is körbe járjuk, úgy, mint családi ügyek, csajos összejövetelek, divat, smink, főzés, és párkapcsolat. Az első interjú sorozatot stílustanácsadással indítottuk,  melyet itt olvashattok: https://bit.ly/2EGzzgm Szeretnénk, ha néhány hatékony tippet Ti is elsajátítanátok a sminkeléssel kapcsolatosan, és ebben lesz segítségemre Padar Detti Sminkes, aki engem is megtanított a „8 perces” otthoni sminkelés technikájára. 

 img_0539.JPG

Zs.T.: A smink fontosságával minden nő tisztában van, a mindennapjaink része, különböző módokon mindenki alkalmazza. A megjelenéshez, az igényességhez hozzá tartozik. Sminkelni mindig is divatos dolog volt, az ókor óta festjük magunkat. Néha varázserőt tulajdonítottak neki, máskor a szem védelmére szolgált, és mindig a stílus meghatározó része volt. Manapság leginkább két okból használjuk: nagyon jó érzés a legszebb arcunkkal találkozni a tükörben, és az önmegvalósításunk egyik fontos eszköze. Az Instagramon is rengeteg gyönyörű sminket láthatunk, azonban a szép smink otthoni megvalósítása nem annyira egyszerű…Te ezt hogyan látod?

P.D.: A mindennapi smink nem ugyanaz, mint amit az Interneten, Instagramon látunk. Ezek technikailag csodálatos alkotások, látványosak, azonban viseletük nem komfortos. Maszk hatásúak, túlzóak és kellő gyakorlás nélkül a kivitelezésük sem olyan könnyű. A mindennapi smink számomra könnyen elkészíthető, praktikus, stílusos, akár még művészi is lehet.

737a8512-c13c-460a-b779-e8e8e3b70f79.JPG

 Zs.T.: Detti kifejlesztett egy technikát, amellyel 8 perc alatt könnyedén otthon is, a reggeli rohanásban „csodákat” tehetünk. Előfordul, hogy sokáig kellett fent maradniuk az anyukáknak a gyerekek miatt, vagy csak éjjel van körülöttük nyugalom, ilyenkor nem annyira kipihentek vagyunk. Milyen trükköket tudunk alkalmazni és hogyan néz ki otthon a "8 perces smink"?

P.D.: Bizony szeretjük, ha nem látszódik a szemünk alatt az éjjeli ébrenlét, a bőrünkön a sok aggodalom, ha fáradtak is vagyunk, tudunk frissnek tűnni. Végül is ez a nők kiváltsága!? A praktikák, trükkök mindig kéznél vannak, és élhetünk is velük. A „8 perces smink” könnyedén mindennapjaink része lehet, a reggeli rohanásba pont belefér. Ehhez mindössze személyre szabott termékek, eszközök kellenek, no és persze a tudás.Nézzünk néhány fontos momentumot, amivel pár perc alatt üdévé varázsolhatjuk arcunkat, és amivel valódi változást tudunk elérni

d69f17d4-a41a-40f8-992e-aa64bbabe9d1.JPG

 

  • A szem alatti területet korrektorral világosítjuk, illetve elsősorban az elszíneződések, barnás vagy kékes karikák színkorrekciója a cél. Általános megfogalmazásban a bőrszínnél kettő árnyalattal világosabb korrektort választunk, ez persze mindig egyén függő, hiszen egy túl világos korrektorral akár be is szürkíthetjük a szem alatti területet. Érdemes egyéni tanácsadást kérni, a szín és a textúra miatt. Attól függően, hogy milyen vastag, vagy vékony a bőr, mennyire ráncos, zsírosodásra hajlamos, vagy szárazabb, válasszunk sűrűbb vagy könnyű állagú korrektort
  • Az arcbőr színének egységesítése is fontos, amelyet megtehetünk alapozóval, BB krémmel, színezett hidratálóval, vagy egy laza púderrel. Fontos részlet, hiszen általa szebb lesz az összhatás.
  • A szemfestés, a formázás fontosságát említeni sem kell, itt már csak az a lényeg, hogy mindenki ismerje a saját adottságait, hogyan tudja kiemelni, nyitottá tenni a szemét.
  • Az arcpír üdévé, frissé, élettel telivé teszi az arcot, és persze a tekintetre is hatással van. A szem színt élénkíti, az arccsontot, arcformát kiemeli, és ez nem egyenlő a kontúrozással vagy a bronzosítással.
  • A szemöldök karaktert ad az arcnak, ezért a szálak formára igazítása, és a szemöldök színének egységesítése is fontos lépés. Szemöldökspirállal ez kettő mozdulat, és nagyjából egy percet vesz igénybe.
  • Az ajkak festése már igazán elterjedt itthon is, tény, hogy meg kell rá érni. A rúzsok színével játszhatunk, egy aktuális hangulatot fejezhetünk ki vele, akár hangulatunkat emelhetjük is vele… Sok nőnek a komfortzóna átlépés, idegen érzés viselni, a színről nem is beszélve, ami felhívja a figyelmet viselőjére. Mondjuk, lehet épp ez a cél…

img_9737.JPG

 

Képek: Padar Detti

Rúzsos kép: Unsplash

#szenvedélybőlhivatás

süti beállítások módosítása