Szenvedélyből hivatás!

Te gondoltál már arra, hogy a "Home Office" megöli a kapcsolatod?

Te gondoltál már arra, hogy a "Home Office" megöli a kapcsolatod?

2019. december 14.

photo-1509512693283-8178ed23e04c.jpg

A "Home Office-t" a nőknek és az anyukáknak biztosítani kell,  sőt, igazán elkötelezett úttörőnek számítok az ilyen jellegű kezdeményezés bevezetésénél a vállalti életben. De nézzük ezt a kapcsolatod szempontjából és azt is látni fogod, ha teljesen őszinte vagy magadhoz, hogy ez mennyiben vezetett a hálószobád kihűléséhez.  

Reggel felébredsz és azon gondolkozol, hogy  úgyis itthonról dolgozol, de jó lenne, ha ideszállna valamilyen angyal és elvinné a gyerekeket az oviba. Te pedig a pizsidben kócosan ihatnád a kávédat a kanapédon és azon merenghetnél a zuhogó esőben, hogy ma milyen teendőid lesznek. Csupán 1-2 órára lenne szükséged ilyen állapotban, de ehhez nagyon kell, hogy ne kelljen rohannod. Eszedbe jut egy angyal, melletted a párod és vidáman, kedvesen bökdösöd, hogy kelljen fel és próbálod suttogni, hogy drágám, mi lenne, ha ma te vinnéd a gyerekeket az oviba. Természetesen visszamosolyog és ellentmondást nem tűrően azt mondja neked, hogy nagyon fontos reggeli meetingje van Skypon, ezért neki készülődnie kell és kizárt. Oké, ugrott a pizsiben rohangálós napod. Visszafelé megállsz a boltban, hozol neki reggelit, azt megcsinálod, tálalod, közben bedobod a mosást, mosogatsz, gyorsan elpakolsz az asztalról, hogy megteremtsd a Pinteresten látható work station-t, ami ugye kicsit sem hasonlít rá, de te ettől úgy érzed, hogy hatékonyabb leszel. Ránézel az órádra, lassan 11 óra, azt látod, hogy a párod már javában vagy 4 órája nyomkodja a gépét a kanapén. Juhúú, akkor jöhet a munka, elolvasod a mailjeidet, majd eszedbe jut, hogy reggel amikor belenéztél a tükörbe megállapítottad, hogy amióta itthonról dolgozol, mintha több lenne a ráncod, ezért átöltözöl tréningruhába és feldobsz egy zöld színű maszkot, a kihűlt kávéddal együtt a maszkoddal a fejeden nekilátsz, hogy végre megírd a blogbejegyzésed, amit az éjjel raktál össze a gondolataidban és alig várod, hogy másokkal is megoszd. Ekkor lassan dél lesz, a férjed odaveti neked, hogy mit eszünk ma? Te nyelsz egyet, miközben arra gondolsz, hogy a kihűlt kávét a fejére öntenéd, de akkor valószínűleg leöntenéd a bézs színű kanapé huzatát is,  amin reggel óta pöffeszkedik és megint magaddal szúrnál ki, mert mehetnél kölcsönözni a tisztító gépet. Kedvesen mosolyogsz és közölöd, hogy már nézed is, rutinosan mész a megszokott helyetek oldalára, ahonnan online tudsz rendelni, amikor annyit hallasz, de most ne onnan, ahonnan szoktuk, mert azt már unom. Hááát persze, most ne onnan, akkor gyorsan nyomkodod az Instát, #menőkaja, #egészséges, #ettőlfogytam, hogy magadra is gondolj, néha egy kicsit, na puff, kerek 20 perc alatt meg is lett a ne onnan, ahonnan múltkor, juhúú, a kiszállítás a mai napon 120 perc, de jó, így pont éhen fog nekem itt halni, mondod, neki a tényt, hogy megvan a város #legjobbétterme, aki házhoz is szállít, de most 120 perc lesz, mert #menő. A következő mondatát intézi hozzád, áhh, addig éhen halok, legyen a régi, ahonnan szoktuk.  Hátradőlsz és arra gondolsz,  hogy mi a különbség a személyi asszisztensi pozid és e között??? Jaa, hogy akkor még fizettek is neked, most pedig ingyen vagy személyi asszisztens és közben még feleség, anya, szerető na meg minden....Közli, hogy hamarosan lesz egy következő Skpye beszélgetése, ezért a futárt te fizesd ki és nyiss neki ajtót.

Ekkor elmész a fürdőbe, a már 1 órája rád száradt maszkot próbálod lemosni, a hajad feltűzve egy jó nagy gőzgombóc,  itt-ott még maradt rajtad zöld maszk, mert ez már levakarhatatlan, és titkon reméled, hogy nem ma jön a filmekből híres nagyon szexy ételfutár. Bejelentkezik az ügyfeled, 4-re Skype konzi kellene SOS, közben fél5-re oda kell érned az oviba a gyerekekért,  és még mennetek kell játszóra is, mert beígérted. Nah, megjött a futár és igaz nem nézett ki jól, de rájöttél, hogy órák óta elfelejtetted, hogy a mosás bent rohad még a gépben. Kedvesen kiteregetsz, tálalod az ebédet, a telefonodról közben próbálsz a Canvá-n szerkeszteni és ekkor megkéred újra, drágám, mennél ma te az oviba, 4-kor lenne egy konzim, és hozzá teszed, utána még dolgoznék is egy kicsit. Majd odavágja, az kizárt nekem 5-től megbeszélésem lesz, utána pedig edzésem, egész nap dolgoztam, nekem ki kell adni a gőzt. Hát persze, mi más. Megjössz a gyerekkel este f8-kor pattintod a vacsit, esti játék, esti fürdetés, esti altatás, ruhájukat  kikészíteni holnapra, legalább ennyi előnyöd legyen. Ekkor villog az ovis Facebook csopi, ugye nem felejtettétek, holnap úszás és hozzatok valami szendvicset, mert kirándulni mennek valahova. Perszeeee, hát ilyenek ezek a szuper anyák, gondolkozol hol az úszás cucc, milyen szendvics, nincs itthon kenyér, most ették meg a gyerekek vacsira, te próbálnál Ketó diétázni a férjed meg reggel ki tudja mit rendel tőled. Klassz. Este fél10, végre zuhanyzol, vonulsz a hálóba a laptopoddal, hogy nah, hurrá, akkor van szép 4 órám csendben, hogy dolgozzam, ameddig mindenki alszik, pont úgy mint régen, amikor bejártál a cégbe és építetted a vállalkozásod a nagy dobbantás reményében. Este 10, csörög a zár, kipihent mosolygó arc beköszön, ugye ma nem alszol el drágám és nem horkolsz, mint egy medve, mert tudod, már 3 hete nem.....

Te pedig arra gondolsz bárcsak elmenne minden reggel, mint egy normális férfi dolgozni az öltönyében, hogy az összes teendő mellett végre azzal foglalkozz, amiért vállalkozni akartál és újra az a  szexy öltönyös fickó lenne, aki nem a kanapén veri idegbetegen a laptopját és parancsolgat neked, mert így legalább 10 új megoldandó párkapcsolati problémát hozott nektek a "Home Office". Ekkor eleged lesz mindenből, azt mondod, hogy csak 1 napot buktál így, hozol egy pohár rosét, benyomod a Netflixe-t, ahol a Workin' Moms-on jókat nevetsz a fülhallgatóddal együtt, álmodozol az egyik szereplőről,  mint egy tini, amikor megbökdösnek, hogy ne nevess hangosan, mert alszanak a gyerekek......eközben a férjed azon mélázik, hogy hogy kifordultál magadból, amióta itthon vagy, pedig arany életed van, nem érti, hogy miért nem mész el hajnalban edzeni és miért nem jársz dögös fehérneműben. Ekkor ábrándozik a dögös csajról a konditeremből,  és arra gondol, ő biztosan nem ül otthon zöld maszkban, tréningben és idegbetegen a laptopja előtt a konyhaasztalnál. Megsajnál téged, ezért felajánlja, hogy holnap ő viszi a gyerekeket az oviba, ekkor te felsóhajtasz, hogy van Isten. Felhúzod az órád a szokásos 6 helyett 5:30-ra, hogy végre megmosd a hajad, kikészítsd az úszás cuccot, elmenj reggelit venni a gyerekeknek és mindent összepakolj. A férjed reggel vasalt ingben megérkezik az oviba a gyerekekkel időben, az általad kikészített ruhákban, a szendvicsekkel, a színhez, színben válogatott ruhákban és mosolyog. Ekkor minden anyuka és óvónéni olvadni kezd és dicsérik, hogy aztaaa leborult, micsoda férfi, mennyire jó pasi, milyen jó apuka. Ő pedig simán learatja a babérokat, amiért a háttérben te gürizel. Délután érkezel lobogó hajjal, a megállóban felkent rúzzsal és hallgatod az anyukáktól, hogy mennyire rendes férjed van, majd  hallod ahogy még a hátad mögött összesúgnak, hogy te igazi mázlista vagy, semmi dolgod és mennyire ultra brutális alfa hím a férjed. Hát mit teszel ilyenkor?

Nevetsz, de már nem magadban, hanem hangosan, ahogyan mész a játszóra a gyerekekkel és a telefonodon próbálsz a 3 gyerekes legjobb barátnőddel 2 mondatot váltani a dübörgő kismotorok zajában. Hello "Home Office", helló önmegvalósítás, több férfit vissza a munkahelyére, hogy végre elmenjenek vadászni,mint régen és este hozzák a vadat, hogy te is újra nőnek érezd magad és persze ettől ő is újra férfinak....mielőtt elhívja randizni a dögös csajt a konditeremből, aki arról álmodik, hogy a szeretője lesz a férjednek és majd ő mennyivel jobban fogja szeretni és szexy fehérneműben várni. 

 

#szenvedélybőlhivatás

süti beállítások módosítása