Szenvedélyből hivatás!

Ütős és csókálló randismink akár Valentin-napra is!

Ütős és csókálló randismink akár Valentin-napra is!

2019. február 14.

photo-1517258816664-87df4bbe5c1d.jpgMilyen a tökéletes randismink? Erről beszélgettünk Pádár Detti Sminkmesterrel, és együtt jártuk körbe Nektek a témát a Rúzs&Munka rovaton belül. Timivel megnéztük, hogy hogyan ne essünk túlzásba az öltözködésünkkel egy randevú alkalmával, és főleg akkor ne, ha Valentin-napra esik ez a nevezetes esemény. Most nézzük meg, hogy hogyan fixáljunk egy dögös piros rúzst, és hogyan hozzuk ki magunkból a maximumot úgy, hogy közben természetesek is maradjunk.

Zs.T. Első randi, Valentin-nap, mégis hogyan sminkeljünk? Engem szinte minden eseményen és fotózáson Detti szokott sminkelni, rólam azonban köztudott, hogy napközben is viselek élénk színű rúzsokat, és elmondhatom, hogy lassan már 5 éve kialakult egy sajátos stílusom. Nem mellesleg Dettitől megtanultam a 8 perces sminket, így nem okoz gondot pikk-pakk elkészülnöm bármilyen eseményre. Nézzük, hogy hogyan néz ki ez a gyakorlatban és hogyan segíthetünk a randira készülő Hölgyeknek?

P.D.: Ezt mi sem tudjuk pontosan… inkább csak irányt mutatunk. Hiszen sokfélék vagyunk, egyedi stílussal, egyedi kisugárzással, saját színeinkkel. Nincs recept, hogy hogyan érdemes randira érkezni, a sokat hallott mondatot tartsd szem előtt: maradj önazonos.

Ez mit jelent? Legyél olyan, amilyen legtöbbször vagy, ahogyan igazán jól érzed magad. Ne erőlködj, ne túlozz, ne épp a randi napján próbálj ki újdonságokat az öltözködésedben, vagy a sminkedben.

Én személy szerint visszafogottabb sminket javaslok randira, ami nem változtatja meg a vonásaidat, hanem kiemeli azokat, és hozzá tesz a szépségedhez. A szem lehet kifejező, átható, de nem túlfestett. Üde orca, mintha kipirultál volna a férfi közelségétől… és natúr ajkak, amire biztosan nem lesz gondod az este folyamán.

Ha szereted magad megmutatni, akkor jöhetnek az élénk rúzsok, mondjuk a piros. Vadító, figyelem felkeltő, és szerencsére egyre több nő viseli jól. Vajon szeretik a pasik? Szűk körben végzett közvélemény kutatásunk szerint igen, mert szeretnek vadászni, és a szexi elegancia magával ragadja őket. A piros rúzshoz párosulhat visszafogottabb, könnyed viselkedés, ez a kis kontraszt izgalmas hatást kelthet. De mi történik, ha közel kerültök egymáshoz, hova tűnik a rúzs? Jó esetben marad az ajkadon, ehhez viszont csókálló rúzst kell választanod.

 Így készül a mi randi sminkünk:

 A szemfestés legyen az első lépés, még az alapozás előtt. Ez a professzionális módszer most kezd a köztudatba is eljutni, célja, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat, tisztább legyen a sminked, és ne kelljen a szem alatti területet kétszer festened.

Szemhéjbázisra kerül két szín, klasszikus módon belül világos, kívül sötétebb középárnyalat. Utóbbi semleges bőrszín, mellyel természetes hatású smink készülhet. Szemformától függően lehet szélesebb a satírozás, a szemhéjráncig érdemes felhozni.

img_2544.JPG

Az alsó és felső pillasort kontúrozzuk étcsoki, szürke, vagy erősebb natúr szemceruzával, ezek széleit eldolgozzuk a puhább tekintet érdekében. Az alsó pillasorra a szemhéjráncban használt színt rakjuk, a felső pillasorra egy sötét tóp színt/szürkésbarnát/étcsoki színt. Így természetes módon keretezzük a szemet.

A szemhéj belső részére fényes, akár metálos bézs szín kerül, amelytől ragyogó lesz a tekintet.

A szem alól letöröljük a lehulló szemfesték darabkákat, és elkészítjük az alapozást, illetve korrektorral világosítjuk a szem alatti területet. Laza ecsettel, áttetsző púderrel fixáljuk az alapozót.
img_2545.JPG

Jönnek az utolsó simítások, a részletek… A fényes bézs színből kerül a belső szemzugba is, az alsó-belső területre is - ide legjobb fixáló permettel felvinni a tartósság érdekében.

A vízvonalat ugyanazzal a ceruzával kiemeljük, amivel a pillasorba a kontúrt húztuk. Szexi, érzéki lesz a tekintet! Erre a koronát a szempillák festése adja meg, enélkül nem él a smink.

A szemöldököt formázzuk és színezzük, elsősorban szemöldök spirállal, esetleg ceruzával vagy szemöldök filccel.

Az orcákra friss pirosító kerül és szájszínű ajkakat készítünk.
img_2546.JPG

Ha ennél többet szeretnél, vagy minden nap élénk rúzst hordasz, magadénak érzed, és már nem az első randira készülsz, akkor vesd be a piros rúzst, de csakis csókálló változatban. Utóbbi folyékony rúzs, mely megszárad az ajkadon és ott is marad. Jó érzés a bőrnek is, valóban nem mozdul el, és a partnert sem fogja össze.

 img_2542.JPG

Lányok, randira fel!

 

Képek forrása: Pádár Detti saját képek, Unsplash

#szenvedélybőlhivatás

 

 

süti beállítások módosítása