Szenvedélyből hivatás!

Dolgozómamik és női szerepek, no, de mit viseljek idén ősszel?

Dolgozómamik és női szerepek, no, de mit viseljek idén ősszel?

2018. október 26.

photo-1523742348304-8e67f3cafc08.jpg

A nőknek rengeteg szerepben szükséges helytállniuk, és napjainkban az üzleti életben is egyre több sikeres hölgyet láthatunk.  Az üzleti megjelenésre vonatkozóan rengeteg információt találhatunk az interneten és a magazinok lapjain, sok-sok tanácsot kaphatunk ismert és ismeretlen emberektől, azonban ezek között nem egyszerű kiigazodni. Ami az ügyfeleimet a legjobban foglalkoztatja az az, hogy hogyan tudják finoman belecsempészni az egyéniségüket az öltözködésükbe, mi alapján döntsék el, hogy mi az, ami előnyös nekik, mit illik pontosan viselni, és melyik szín emeli ki a legjobban az arcukat. Ahhoz, hogy a fenti témákban eligazodjunk, Lánczos Benkő Tímea Stylistot hívtam segítségül, akivel egy interjú sorozatot készítettem. Tímeának az a küldetése, hogy visszaadja az önbizalmadat azáltal, hogy a hozzád legjobban passzoló ruhákat válogatja össze. 

Tina: Nagyon "divatos", most a színtanácsadás, mi a véleményed erről és hogyan tudjuk megtalálni a hozzánk legjobban passzoló színeket?

Tímea: Próbálni, próbálni, próbálni. Ez a hitvallásom. Kevésbé hiszek a színtanácsadásban, számomra túlságosan megköti az ember szabadságát. Én ennél sokkal egyszerűbben gondolkodom a stílusról, nem kell annyira komolyan venni. Szabályok helyett inkább törekedjünk belső megérzéseinkre, és inspirálódjunk bárhonnan. Ezért is hiszek a próbálás erejében, mert sok minden akkor dől el. Harmóniában lesz-e az a darab velem, amit megpróbálok vagy sem. A színeken kívül még ezer dolog dönti ezt el, de legfőképpen az, hogy én hogyan érzem magam az adott ruhában. Ezt az érzést kell merni szabadon választani.

Tina: Melyek a 2018-as őszi/téli meghatározó színek?

Tímea: Jelen vannak úgy általában az őszi színek idén. A barna, a szürke, nagyon divatos a bordó és a narancs. A fémes színek közül az ezüst ismét hódít. De évek óta próbálkoznak nem feltétlenül őszi színekkel, ilyen idén a királykék és az élénk rózsaszín. Személy szerint ebben az évszakban én szeretek természet közelien színt választani. Persze vannak olyan egyéniségek, akik bátran viselhetik ilyenkor is az erősebb színeket.

Tina: Amennyiben az alkatunkat vesszük figyelembe, milyen tanácsokkal látnád el a hölgyeket? Hogyan tudják beazonosítani magukat és milyen fazonú ruhákat válasszanak?

Tímea: Az alkat beazonosítás véleményem szerint kicsit könnyebb. Talán erre a szabályokat is érdemesebb betartani, de itt sem szükségszerű. Arra figyeljünk, hogy ahol el akarunk venni, ott egyszínű, vagy apró mintás darabokat viseljünk. Valamint oda párosítsuk a sötétebb árnyalatokat. Ahol hozzá akarunk tenni, ott jöhetnek a fodrok, a redők, a nagy minták, a világos színek. Akik felül erősebbek, azok viseljenek dekoltált felsőket, az nyújtja a felsőtestet. Akik alul erősebbek, Ők a csípőnadrág helyett keressenek derékban szabott nadrágokat. Rengeteg ilyen apró trükk van, amire oda lehet figyelni. Ha időt szánunk erre, biztos, hogy az eredmény is megérkezik.

ruzs_munka_1_1.pngTina: Vannak olyan munkakörök, munkahelyek, ahol szigorú szabályok vannak az öltözködésre vonatkozólag, azonban az anyukáknak egy hosszú nap után rohanniuk kell a gyermekekért és a játszótérrel is kompatibilisek kell lenniük. Mit ajánlasz nekik?

Tímea: A kosztümök, akár nadrágos, akár szoknyás verziójuk virágkorukat élik ezen az őszön is. Munkába menet párosítsuk magassarkúval, a játszótérre meg jöhet a sportcipő vagy a bokacsizma. Szerencsére ma mindennel viselhetünk sportcipőt, bátran tegyük meg, főleg Anyuka szerepben. A zakó ujját tűrjük fel, vagy akár vegyük le. Egy élére vasalt nadrágban, fehér sportcipőben és esetleg egy „basic” garbóban teljesen friss, fiatalos, és kényelmes lesz a megjelenésünk. 

ruzs_munka_1.pngTina: Szerinted mi mutat jól, ha rendezvényre megyünk? Melyek a legelőnyösebb kombinációk, ha tudjuk, hogy rengeteg fénykép fog rólunk készülni.

Tímea: Azt hiszem, hogy egy ruhával nem lőhetünk mellé. Nehéz lenne most arra tippet adni, hogy milyen ruha, - hiszen ez az alkattól függ - de az biztos, hogy előnyösebbek lehetnek, mint a kétrészes társaik. Nem kell a variálással bajlódni, az egyberuhákkal egyszerűbb dolgunk van. Valamint azt gondolom, hogy a megfelelő fazon megtalálása esetén gyönyörűen mutathatunk benne egy rendezvényen. Lehet ez mini, midi vagy maxi variációjuk egyaránt.

Tina: Mit tanácsolsz egy üzleti megbeszéléshez mit viseljenek a Hölgyek?

Tímea: Ha nem annyira kötött a megbeszélés, akkor egy farmer és egy blézer tökéletes lehet. Vagy akár egy csinos nadrág fehér inggel. A ceruza szoknya mindig stílusos marad, ehhez esetleg egy finom kötésű pulóvert is szívesen ajánlok. Párosítsuk finom, nőies ékszerekkel és készen is vagyunk. Ebben az esetben főleg érvényesül a kevesebb több elve. Persze, ha a megbeszélés nagyon formális, akkor a kosztüm elengedhetetlen.

Tina: Egy állásinterjún melyek azok a jól kombinálható szettek, melyekben nem feszengenek a hölgyek, mégis nagyon rendezett és ápolt benyomást keltenek?

Tímea: Ebben az esetben ne viseljünk ceruza szoknyát, vagy minit. Főleg akkor ne, ha amúgy nem szoktunk. Vegyünk fel „A” vonalú szoknyát, rakott szoknyát, vagy nadrágot. Lehetőleg sötétebb, és alap-színekben gondolkodjunk, mint a fekete, a kék vagy a szürke. Felülre egy fehér ing tökéletes választás. A mintás darabokat érdemes kerülni.

Tina: A táskának tényleg  "passzolnia kell a cipőhöz"? 

Tímea: Ez a szabály már rég nem állja meg a helyét. Persze ez nem jelenti azt, hogy ha mégis igy teszünk, akkor azzal hibát követünk el. Törekedjünk a harmóniára.

Tina: Mivel tudjuk feldobni a "kisfekete" ruhánkat egy eseményre?

Tímea: Cipővel. Leginkább egy szép cipővel. Persze ha ékszerekben gondolkodunk, az is tökéletesen fel tudja dobni a megjelenésünket.

cb30ff98f4d6d413d28cadc36963b14a.jpg

Tina: Melyek azok az alapdarabok, melyre mindenképpen érdemes beruházni?

Tímea: Egy ballonkabát, szép blézer, fehér ing. Lehet a szekrényünkben egy kasmír pulóver, valamint egy bőr csizma, és egy pár bőrkesztyű. Persze ha erről az évszakról beszélünk. Ezek mindig stílusossá tesznek, éveken át egy remek alapruhatárt tudnak kölcsönözni, melyekből érdemes a minőséget választani.

ruzs_munka_3.png

Tina: Melyek a megszívlelendő tanácsok, mire figyeljenek oda a nők az öltözködésükkel kapcsolatosan?

Tímea: Ma nagyon könnyű elveszni a rengeteg kínálatban, sokszor azt sem tudjuk, hogy mihez nyúljunk. Én azt tanácsolnám, hogy alakítsunk ki egy remek alap-ruhatárat, melyet utána könnyebben a kedvünkre alakíthatunk. A kevesebb, több elvét vallom, melyet tudatosan kialakítva sokkal egyszerűbb lesz reggel felöltözni. Erre szoktam azt mondani, hogy ha úgy érezzük, ez nehezünkre esik, ne féljünk tanácsot kérni. 

 

Képek forrása: Pinterest, Unsplash

#szenvedélybőlhivatás

süti beállítások módosítása